Razvan Necula

Consultant servicii bancare pentru IMM-uri.

Parcurs profesional / Cine sunt?

Acord asistenta companiilor pentru atingerea unei situatii financiare sustenabile pe termen mediu, care sa le permita in orice moment acces la finantare, fructificand astfel la maxim oportunitatile pietei.

Valoarea adaugata adusa companiei consta in asigurarea premiselor de dezvoltare cu suportul unei finantari suple, rapide, fara conditionari impovaratoare, personalizata si corecta din punct de vedere al costurilor.

Experienta profesionala se bazeaza pe un background solid in lumea finantelor: antreprenor in primii ani ai carierei, licentiat in Comert – Marketing, ASE Bucuresti, 9 ani in cadrul Ministerului Finantelor si 14 ani de activitate intr-o banca comerciala multinationala de prim rang. In ultimii 10 ani am ocupat pozitii de management, activand numai in domeniul companiilor.

De ce consultanță?

Ți s-a întâmplat să aștepți 3 sau poate chiar 4 luni un răspuns de la banca după ce ai solicitat un credit?

Îmi pare rău, însă nu va încadrați …”

Ți se pare o sintagma cunoscută?…
Esti convins ca stii cat de solida este firma ta din punct de vedere financiar? Poti tine pasul cu schimbarile pietei? Te-ai gandit daca ar putea absorbi socurile ce pot aparea in piata? Realitatile actuale arata, mai mult decat oricand, ca o companie care doreste sa reuseasca intr-un mediu din ce in ce mai competitiv nu se poate limita doar la calitatile antreprenoriale ale actionarilor sau la competitivitatea de moment conferita de mixul inspirat al factorilor de productie.
Miile de clienti din portofoliu, sutele de companii vizitate, tranzactiile de zeci de miloane de euro pe care le-am montat & la care am participat, entuziasmul si dedicatia unor frumoase echipe de consilieri si analisti, profesionalismul managerilor cu care am colaborat, expertiza deosebita a polurilor de comercial si de risc, m-au inspirat in toata aceasta perioada si au contribuit la consolidarea unei expertize deosebite in acest domeniu.

Expertiza mea poate face diferenta

Desi antreprenorii respectivi sunt inteligenti, orientati catre business si implicati total in afacere, nu toti beneficieaza de cunostinte financiare avansate necesare pentru a duce firma la un alt nivel. Aici este locul in care expertiza mea poate face diferenta.

Finantari fluente

Imposibilitatea asigurarii unei finantari fluente, flexibile, venita la timp, in conditii digerabile si la costuri decente s-a dovedit a fi o bariera in calea cresterii multor business-uri sau, in anumite situatii, chiar un obstacol de netrecut pentru asigurarea continuitatii altora.

Anii crizei economice au demonstrat ca fragilitatea functiei financiare a unei firme – oricat de generos ar fi fost pipe-line-ul de contracte sau calitatea produselor si serviciilor oferite – a condus multe companii catre calea fara de intoarcere a insolventei.

Lipsa unui CFO in cadrul echipelor de management, acompaniata de o abordare pur contabiliceasca a gestionarii financiare a firmelor, au condus, de cele mai multe ori, atat la erodarea rezervelor acumulate in perioada de boom economic, cat si la intrarea pe un traseu sinuos in timpul crizei.

Ulterior, atragerea de finantare externa si / sau imprumuturi bancare s-a dovedit foarte greu de realizat, iar pentru multi a fost chiar o misiune imposibila.

Dezordinea din situatiile financiare, planuri de afaceri modest argumentate, neintelegerea exigentelor crescande ale sistemului bancar sunt doar cateva elemente pentru care serviciile unui CFO s-ar justifica in orice companie.

Pe de alta parte, exista si argumentul conform caruia o firma cu o cifra de afaceri de 5 – 10 milioane de euro nu are destula masa critica si / sau resurse pentru a angaja un CFO FULL TIME, costurile totale ale pachetului salarial, cu taxe si alte beneficii incluse, pentru o asemenea pozitie putand ajunge si la 5.000 euro / luna.

Acum, eu sunt solutia Dumneavoastra!

Abordarea pe care o propun este urmatoarea:

 • Diagnoza actuala a situatiei economico – financiare
 • Analiza “bancaritatii” firmei
 • Stabilirea obiectivelor pe termen mediu
 • Elaborarea unui set customizat de recomandari, care, prin etape graduale, sa conduca la obiectivele fixate
 • Monitorizarea modului de implementare
 • Asistenta permanenta in negocierile cu partenerii bancari
 • Validarea parcursului prin obtinerea de oferte de la institutii de credit.
 1. Va asigur ca veti intelege in profunzime situatia financiara a firmei Dvs, precum si principalele riscuri la care sunteti expusi;
 2. Veti intelege cum va privesc bancile si ce trebuie sa faceti pentru a avea acces la finantare;
 3. Va asist in stabilirea unor linii directoare in managementul financiar al firmei, pentru a avea o baza solida pentru dezvoltarile viitoare;
 4. Va sustin cu know-how in implementarea unor structuri de finantare inovative, corecte dpdv al costurilor si garantiilor, dar confortabile si pentru parterii bancari;
 5. Veti beneficia de expertiza pe care am acumulat-o in domeniul finantarii companiilor, de la IMM-uri pana la multinationale, cuprinzand toate industriile relevante din Romania;
 6. Va confer abilitatea de a fructifica oportunitatile pietei;
 7. Va ofer sprijin in negocierea contractelor de credit si de garantie;
 8. Va consiliez in optimizarea fluxurilor de trezorerie si cash management;
 9. Va asigur vizibilitate asupra opticii comerciale a institutiilor de credit si a politicilor lor de risc;
 10. Va asigur de confidentialitate totala

De ce sa ma alegi pe mine ?

Acum aveti alternativa de a externaliza functia de CFO, in timp ce beneficiile pe care vi le ofer sunt multiple si au la baza peste 23 de ani de expertiza castigata in sistemul financiar-bancar: