Solutii de Criza

BVC & Cash-Flow – Doua instrumente vitale/esentiale prin care reiei controlul asupra afacerii tale

In afaceri, ca si in viata de zi cu zi, a aparut o noua borna : inainte si dupa Coronavirus. Viata sociala, politica si economica se vor schimba si un Nou Inceput este in fata noastra.

Antreprenorii trebuie sa fie determinati, sa aiba curaj sa se reinventeze, sa aplice metode inovative si sa scape de balastul care le ingreuneaza costurile, fexibilitatea si viteza de reactie.

Intr-adevar, contextul actual este dificil – utilizarea fortei de munca este mult restransa, cererea s-a prabusit, lantul de aprovizionare este serios zdruncinat, finantarea bancara este improbabila, iar momentul reluarii activitatii economice nu este usor de previzionat.

Ce este de facut pentru asigurarea continuitatii afacerii ?

Bugetul de Venituri si Cheltuieli, impreuna cu Cash-flow-ul, sunt doua instrumente cruciale pe care trebuie sa le stapaniti pentru ca afacerea Dvs sa supravietuiasca Astazi.

Bugetul de Venituri si Cheltuieli = instrumentul prin care reiei controlul asupra Profitului

Compartimentele, fluxurile, spatiile, utilajele si personalul au fost dimensionate pe un anumit model de business, cu un anumit volum al cifrei de afaceri si in conditiile unei Rentabilitati multumitoare.

Acum, totul trebuie regandit, Resetat, analizat foarte atent si actionat rapid: vom identifica resursele necesare pentru a ne concentra asupra « core-business-ului », vom cartografia nevoile reale, importante si decisive pentru supravietuire si vom elimina impreuna balastul.

Realizarea de Profit este esenta oricarei activitati economice. Astfel, vom urmari ca prin viitoarea structura de costuri firma sa nu piarda bani, punandu-si sub amenintare propria existenta.

Totodata, ne vom asigura ca firma va castiga o competitivitate structurala fata de concurenti, pornind de la realitatea acestor zile : nimic nu va mai fi ca inainte.

Cash-Flow = instrumentul prin care reiei controlul asupra Cashului

In vremuri ca acestea, “Cash is King” si trebuie tratat ca atare!

Daca pana acum ritmul in care se desfasurau intrarile si iesirile de cash era, intr-o anumita masura, previzibil, in momentul de fata incertitudinea pluteste in aer.

Onorarea platilor depinde de ritmul incasarilor, iar stabilirea utilizarilor din cash nu mai poate fi lasata la voia intamplarii, ci trebuie gestionata prin intermediul unui instrument adecvat.

Astfel, prin implementarea la nivelul firmei a unui Cash-flow lunar (sau chiar saptamanal), care sa surprinda influenta tuturor ariilor de activitate ale firmei (operational, investitional si financiar), va asigurati de faptul ca stabilirea Prioritatii platilor se va face pe baza unei analize atente. In plus, veti avea la indemana si optiunea de a rula oricat de multe scenarii alternative.

Un alt avantaj important este acela ca previzionarea erodarii pozitiei de cash va trage semnale de alarma timpurii, acordandu-va timp pentru a initia masuri adecvate.

Oferta comerciala

Culegem date de la toate compartimentele firmei, le prelucram si afisam rezultatul intr-un format usor de analizat si interpretat.

  • Modulul de Baza – intocmirea personalizata a celor doua documente, acoperind semestrul I al anului 2020, predarea fisierelor continand BVC-ul si Cash-flow-ul, alaturi de intreaga structura de date primare utilizate, interpretarea si analiza datelor.
  • Modulul Avansat – asistenta pentru completarea, urmarirea, rularea datelor, interpretarea si analiza datelor aferente semestrului II al anului 2020.

Costuri

Pretul fiecarui modul porneste de la 2.000 euro si va fi stabilit in functie de complexitatea business-ului (productie, constructii, comert, servicii, grup de companii) si dimensiunea cifrei de afaceri.